Toppbanner
iStock-884001064.jpg

2017 har vært et begivenhetsrikt år for næringslivet i Lyngdal og regionen. Her er noen av overskriftene

Vi i Vekst i Lyngdal (VIL) ønsker å takke for samarbeidet og tilliten som er vist oss i løpet av 2017.

av Karl Erik Lohr, næringssjef i Lyngdal

 

Vi er ydmyke og takknemlig for å være med «på laget» som, i sammen med næringslivet, klarer å skape vekst og utvikling i Lyngdal og regionen for øvrig.

2017 har vært et begivenhetsrikt år.

 

Her er noen av overskriftene: 

 

8 cruiseanløp med 6000 cruisegjester har besøkt Lyngdal 

Turistkontoret, med Anne Grete Løland i spissen, har jobbet iherdig med vertskap for våre cruisegjester. Hele 6000 cruisegjester har vært i Lyngdal i år, hvor stadig flere har fått øynene opp for spektakulære Kvåsfossen Laksesenter. De åpnet for fullt i sommer, og vil medføre at flere cruisegjester vil oppleve levende laks og rå natur. Det er allerede blitt booket inn 5 anløp i 2018 og 7 anløp i 2019.

 

Det er blitt presentert en konsekvensanalyse for videre satsning på cruiseturisme som vil bli konkludert på nyåret, men det er ingen tvil om målet å posisjonen som cruisehavn nr én mellom Kristiansand og Stavanger, har vi klart å tilkjempe oss i løpet av de siste fire årene.

 

undefined
Næringssjefens røst. På vegne av reiselivssjef Anne Grete Løland og undertegnede, ønsker jeg dere alle en fredfull julefeiring, og et godt nyttår!

Knertenparken nærmere realisering

Vekst i Lyngdal har vært involvert i arbeidsgruppen for realisering av Knertenparken. Dette har vært et givende og spennende arbeid, hvor vi har lykkes med å få med våre nabovenner i realiseringen av Anne Cath Vestlys museum, med betydelig offentlig deltakelse. Kronen på verket var da 10 millioner kroner fra statsbudsjettet ble gitt til prosjektet.

 

Nå er vi alle svært styrket i troen på at vi skal klare å få fullfinansiert prosjektet og starte byggingen høsten 2018, for åpning våren 2020 – året som Anne Cath Vestly ville vært 100 år. Realiseringen av Knertenparken og den nye undervannsrestauranten Under, er prosjekter som vil styrke bostedsattraktiviteten vår som region, samtidig som det vil gi enorme ringvirkninger med nye gjester som ikke har et forhold til Lyngdal og regionen vår. Vi gleder oss til 2018!

 

Audnedal og Lyngdal = Nye Lyngdal

«Vi vil og vi våger» er slagordet til Lyngdal, og vi har vist dette med sammenslåingen med Audnedal i kommunereformprosessen. I 2020 vil den nye kommunen hete Lyngdal, hvor vi er blitt gjort kjent med at dagens rådmann i Audnedal, Kjell Olav Hæåk, blir ny rådmann.

 

I Vekst i Lyngdal sitt styre har vi innlemmet Audnedal kommune, representert ved ordfører Reidun Bakken og Audnedal Næringsforum ved Oddvar Birkeland. Det ble gjort vedtak om dette på årsmøtet i 2017. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med næringslivet i Audnedal.

 

Styret i VIL har lagt styremøtene våre til bedrifter i Lyngdal og Audnedal. Dette er flott måte å være i kontakt med næringslivet og de mange perlene av bedriftene.

 

En stor takk til Alloc, Nordic Door, Birkeland Bruk, Konsmo Fabrikker og Hamran for flott oppvartning. Styret i VIL ønsker å fortsette å legge styremøter i 2018 hos våre medlemsbedrifter.

 

Vekst i Lyngdal og Lister Nyskaping har jobbet enda tettere i sammen for å heve kompetansen i Lyngdal og regionen

Vekst i Lyngdal og Lister Nyskaping har samarbeidet tett med å tilby etterspurte kurs og kompetanse for våre medlemsbedrifter. Det er blitt gjennomførte over 20 kurs med over 300 deltakere i regi av Lister Nyskaping. Dette viser at det nytter å samarbeide for å kunne tilby kvalitetskurs med gode foredragsholdere, til det beste for den enkelte medlemsbedrift og Listerregionen.

 

Undertegnede har også jobbet som bedriftsrådgiver for Lister Nyskaping AS med 10 ulike målbedrifter, hvor Lister Nyskaping er nå gjenopptatt i SIVAs næringshageprogram i 2018, etter et år på sidelinjen.

 

Stay tuned for 2018

Det er gjort store fremskritt og blitt lagt ned en formidabel innsats i det regionale næringsselskapet som vil gavne hele Listerregionen i 2018. Stay tuned. 

Da gjenstår det, på vegne av reiselivssjef Anne Grete Løland og undertegnede, å ønske dere alle en fredfull julefeiring, og et godt nyttår!

2018 blir minst like spennende!  

 

Lik og del på Facebook:

vand.no