Toppbanner
Alloc_fasade_Media_Sor.jpg

Er Alloc Sørlandets smarteste strømbruker?

Alloc i Lyngdal er én av tre bedrifter som en fagjury på oppdrag fra LOS Energy nå har nominert til Sørlandets Energipris 2017.

Tekst: Los Energy
Foto: Lejla Sijamija Bahtijar (Media Sør)

Sørlandets Energipris deles nå ut for tredje år på rad, i to kategorier: Bedrift og offentlig. 

Seks bedrifter er nominert, tre i hver kategori. Alle peker seg ut som smarte strømbrukere og pådrivere for innovative klima- og strømsparetiltak. Hvem av de seks som kåres til årets vinnere, offentliggjøres på LOS Energidag – som arrangeres på Strand Hotel Fevik onsdag 31. mai.


– Imponerende besparelser

– Alloc i Lyngdal har i mange år jobbet målrettet med energioptimalisering, og brukt resultatene bevisst for å få motivasjon for ytterligere forbedringer. De er en sterk kandidat til å vinne, sier Anders Gaudestad i LOS AS. Han har sammen med juryen gått gjennom alle bidragene som har kommet inn.

Alloc AS har hovedkontor og fabrikk i Lyngdal. Der produserer de laminatgulv og baderomspanel av høytrykkslaminat med merkenavnet BerryAlloc, med en kapasitet på over 5 millioner m2 årlig. Bedriften har 180 ansatte, og rundt 40 prosent av produksjonen går til eksport.

– Siden 2005 har Alloc arbeidet målrettet med energioptimalisering, og dette ble ytterligere forsterket etter at en gruppe studenter fra UiA gjorde en studentoppgave på vår virksomhet i 2009/2010. Vi har jobbet systematisk med energibruken og laget rapporter der måltall er blitt presentert og fulgt opp, sier Tore Gysland, prosjektleder på Alloc.

– Det er imponerende å se det strukturerte arbeidet som er lagt ned og hvor mye dette betyr for bunnlinjen. Alloc har mer enn halvert strømbruken i sin produksjon, sier Gaudestad.

Innsatsen har vært effektiv: Stadig nye muligheter for strømsparing er blitt avdekket på fabrikken, og fulgt opp med smarte energitiltak.

– Vi er stolte over vårt kontinuerlige fokus på smartere energibruk og det faglige samarbeidet med andre virksomheter. Det vi har gjort, viser at det går an å oppnå store besparelser uten å gjøre de store investeringene, sier Gysland.

 

Avgjøres 31. mai

Juryen i Sørlandets Energipris består av Linda Rabbe Haugen, energirådgiver i Rejlers, Torstein Thorsen Ekern, prosjektleder i Klimapartnere Agder, Helene Falch Fladmark, daglig leder i Eyde-klyngenog Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

Vinnerne offentliggjøres på LOS Energidag, som arrangeres på Strand Hotel Fevik 31. mai. I fjor vant ASKO Agder prisen i kategorien bedrift, og Arendal kommune vant prisen i kategorien offentlig. I år er ASKO Agder nominert igjen
.

De nominert i kategorien bedrift: 

1. Alloc
2. ASKO Agder
3. Eramet Kvinesdal

De nominerte i kategorien offentlig virksomhet:

1. Arendal Havn
2. Kristiansand kommune
3. Sørlandet Sykehus HF

vand.no