Toppbanner
Astor Vidringstad og Tor Arne Hestad, Port Spesialisten Lister AS EH_0431.jpg

Omsetningen går på skinner

Statistisk sett blir 2018 nok et rekordår for Port Spesialisten Lister.

av Erlend Haddeland (Media Sør)

 

 

Våren er i ferd med å avløse vinteren. Det er Astor Vidringstad glad for. I tankene har han vinterdagen han skulle montere en garasjeport ved et fjøs i Åseral.

– Det var 10-15 minusgrader den ene dagen, så jeg tok bilen inn i fjøset. Det fjøset er med meg fortsatt, for å si det sånn.

– Det lukter vel ennå, sier Tor Arne Hestad og ler.

Duoen deler en latter i lokalene deres i Alleen, på rekka med Pizzabakeren, Kiwi og Rørleggeren.

På sensommeren fyller Port Spesialisten Lister 6 år. Levebrødet er levering og montering av garasje- og industriporter, og hvert år har omsetningen økt.

Også i 2018 har de nok å henge fingrene i.undefined
Fyller 6 år i august. Port Spesialisten Lister leverer og monterer garasje- og industriporter i Vest-Agder, fra Mandal til Moi. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

– Kunne ikke takke nei

Først kort om hvordan det hele startet: Port Spesialisten Lister AS ble etablert august 2012 etter at Port Spesialisten AS ble kjøpt opp av Hörmann Norge.

Astor Vidringstad, som hadde montert og solgt Hörmann sine industri- og garasjeporter siden år 2000, fikk spørsmål om han ville overta.

– Det kunne jeg ikke takke nei til, sier han og fortsetter:

– Jeg hadde jobba så mye med garasjeportene, så jeg visste hva det gikk i. Jeg har montert så mye rare porter opp i gjennom, stort sett det meste, og det var Hörmann som var de beste, sier Vidringstad, som er utdannet maler og bilmekaniker.

 

undefined


undefined
Innsyn og utsyn. Mange besøkende i lokalene deres har latt seg fascinere av bedriftens egen garasjeport.

 

300 porter i året

Denne dagen har han en kortreist jobb. Leilighetsbygget over Kiwi i Alleen trenger en ny garasjeport. Det betyr at Astor først har våknet i sin egen seng, gått ned til kontoret i underetasjen, for deretter å spasere over veien til oppdraget.

Han antar at han monterer i snitt 300 garasjeporter i året, på oppdrag for alt fra små snekkerfirmaer til større entreprenører.

Tor Arne Hestad er det andre kloke hodet i selskapet.

– Jeg sitter og regner tilbud, sjekker og bestiller. Og så monterer jeg litt porter. Han prøver å lære meg opp, sier han på ydmykt lyngdalsk vis.  

undefined

undefined
 Astor Vidringstad monterer en garasjeport i Kiwi-bygget i Alleen. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

Felles firma

De to har også et annet firma sammen, Isoenergi Vest-Agder, som utfører blåseisolering for alle typer konstruksjoner, både i nybygg og i eldre bygninger.

Vidringstad og Hestad er søskenbarn og oppvokst på samme heia i Kvås, på henholdsvis Vidringstad og Hompland.

– Det var gangavstand mellom oss, sier Vidringstad.

 

undefined
Tomannsfirma. For det meste er det Astor Vidringstad som tar seg av monteringen, selv om kontormedarbeider Tor Arne Hestad også har lært seg kunsten.

 

Og med en oppvekst for heia følger det ofte med interesse for motor, av ulike årsaker.

I lokalene til Port Spesialisten Lister får man raskt øye på to motorsykler: En 30 år gammel Honda Goldwing, og en Yamaha 650 Drag Star, tilhørende Astor Vidringstad.

–Og når han ikke er ute og kjører motorsykkel, så er jeg hjemme og skrur, sier Hestad.

Han har en 73-modell Kadett og en A-ford 1931-modell som tar opp mye av tiden.

«Gamle interesser», som Tor Arne kaller det.

 

undefined


undefined
Kontorplass. Interessen for motor er dårlig skjult.

Gaselle

Port Spesialisten ble gasellebedrift i 2017. Dagens Næringsliv, som står bak utmerkelsen, forklarer:

«Gasellene er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. En gaselle må ha minst doblet omsetningen på fire år, og tjene penger. Hvert år kårer Dagens Næringsliv norske fylker og landets mest vellykkede gaseller».

– Målet har vært å øke omsetningen for hvert år. Det har vi i grunn klart, sier Vidringstad.

Bunnlinja viser også grønne tall.

– Vi hadde en roligere november og desember enn tidligere i fjor. Så fikk vi mye mer å gjøre på nyåret i år enn tidligere. Så det har vært en god start, fortsetter han.

Næringssjef Karl Erik Lohr sier dette om bedriften:

– Port Spesialisten Lister selger på god service og oppfølging, og klarer seg godt i et konkurranseutsatt marked. I det siste har Astor startet opp Isoenergi Vest-Agder AS for å få flere bein å stå på. Det er et spennende område hvor mer miljøvennlig og effektive løsninger utfordrer dagens bygg- og anleggsbransje. Kjenner jeg Astor rett vil man med en god dose tålmodighet og etterrettelighet få fin business, både i Port Spesialisten Lister og Isoenergi Vest-Agder.

2018 er godt i gang. Og skal vi tro statistikken, blir det et nytt år med omsetningsrekord for Port Spesialisten Lister.

Syntes du denne saken var interessant? Del gjerne videre på Facebook:

 

vand.no