Toppbanner
Jannicke Tolfsen på Kvavikstranda, Camp Lyngdal.jpg

Sommerparadis på Kvavik har fått mer enn bare et nytt navn

Camp Lyngdal overtok 28 års campinghistorie på Kvavik. Med Jannicke Tolfsen på vertskap i spissen, har de gjort en rekke grep foran sin første sommersesong.

av Erlend Haddeland (Media Sør)

 

Håndtrykket som fant sted på Kvavik Camping uka før Dyrskue i fjor, ble starten på en ny æra for campingplassen. Irene og Kjell Kvåvik kunne se tilbake på 28 år med campingdrift, der de bygget opp et sommerparadis som folk, særlig rogalendinger, stadig fant tilbake til.

Under navnet Kvavik Camping la de i en mannsalder til rette for sommerforelskelser, vennskap og minner for evigheten.

Ekteparet Kvåvik varslet da salget av campingplassen var et faktum, at de ville bli aktive pensjonister. Inn kom ny eier i Bjørnar Mørenskog og nytt vertskap ved niesen Jannicke Tolfsen. Den 80 mål store campingplassen på Kvavik, med 200 campingvogner og 10 plasser hver for seg av hytter, leiligheter og bobilplasser, gjorde seg klar for fremtiden.

– Vi er imponert over det de forrige eierne har gjort, med å bygge opp vennskap med gjestene og skape tilhørighet til campingplassen, sier Mørenskog.

Siden har Kvavik Camping blitt til Camp Lyngdal. Og de nye driverne har gjort mer enn å forandre bokstavene i navnet.

undefined
Campingparadis. Rett ved innkjørselen til Kvavik Industriområde, ligger Camp Lyngdal på venstre side. Området på 80 mål strekker seg nedover mot Lucky Strike Bowlingsenter, parallelt med Kvavikstranda. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

 

Bygger for fremtidige generasjoner

To timer før campingturistene rykket inn til høstferie kort tid etter overtakelsen, stod ny resepsjon klar, dekorert med nye logoen. Den føyer seg inn i listen over hva som blir nytt fra fjorårets sommersesong til den som ligger foran oss:

– Gjestene er utrolig blide og fornøyde, uansett hva vi har gjort av forandringer. Vi har fått en utrolig bra mottakelse, sier Jannicke Tolfsen.

Det er hun som er vertskap og ansiktet utad for Camp Lyngdal.

En traktor med henger ruller forbi på området, idet tømrerne har lunsjpause. Taket på etasjen over sanitærbygget ble tett denne uka, og slikt blir det kranselag av. Sommersesongen nærmer seg, og det er nok å henge fingrene i for å få lekeplassen ferdig til St. Hans.

undefined
Kranselag. Bjørnar Mørenskog (eier) har gjort klar kransen til kranselaget. Her med representanter for entreprenør Hans Birkeland AS. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

Det nye navnet

Jannicke Tolfsen fikk være med Irene og Kjell Kvåvik i deres siste sommer som drivere. Det ga henne verdifull erfaring og bekjentskap med gjestene, forteller hun, som hun nå tar med seg inn i Camp Lyngdal-æraen.

La oss stoppe litt opp ved det nye navnet: Camp Lyngdal.

– Kvavik har mye industri. Selv om vi ligger på industriområdet, er vi noe helt annet. Vi plasserer oss i Lyngdal med navnet Camp Lyngdal, og vi ønsker å nå ut til folk som ikke kjenner oss fra før av. «Camp» er et mer oppdatert navn enn «camping». I tillegg har vi lagt til Kvavikstranda på slutten av navnet, forteller Tolfsen.

undefined
Sommerparadis for en siddis. – Lyngdal har alltid vært en fantastisk plass. Her er det varmere i vannet enn hjemme, og jeg begynner å bade i mai, sier Trygve Larsen. – Vi gleder oss til å få ny campingplass. De gjør noe hele veien, sier han og ser bort på Jannicke med et smil. – Vi var verdens beste venner med de forrige eierne. Jeg har ennå god kontakt med Kjell. Vi ringer og sender julekort, sier campingveteranen. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

 

Samholdet på campingplassen

Det kan være vanskelig å forklare sjarmen med campinglivet til dem som verken har sovet i fortelt, eller listet seg på do i ei knirkete campingvogn på nattestid mens resten av husholdningen snorksover.

– Alle er venner på campingplassen. Ungene har en køkultur på trampolina du ikke finner maken til. Datteren min på 17 besøkte meg her i fjor sommer. Da var det en gutt på sånn 7-8 år som spurte: «Vil du være med å leke?». Alder spiller ingen rolle, her er er alle inkluderende, sier Jannicke og smiler.

Påskeaften var det duket for det store påskebadet, anført av en campinggjest som har badet hver påske siden idrettsheltene Gianluigi Buffon (fotball) og Thor Hushovd (sykkel) så dagens lys i 1978.

Familievennlige arrangementer har en sentral plass i campinglivet.

Camp Lyngdal gjorde blant annet sin egen vri av Color Festival, kalt Color Wheel, der foreldre kastet fargepulver på rullende unger, enten på sparkesykkel, Classywalk, Aerowalk eller andre rullende fremkomstmiddel du må være i konfirmasjonsalder for å kunne navnene på.

– Jeg tror foreldrene hadde det minst like gøy som barna, om ikke gøyere, sier Jannicke.

Nøkkelen er å forene generasjonene som samles på ferie, samtidig som man tilbyr skreddersydd opplegg til utvalgte aldersgrupper.

undefined
Klar for ny sesong. Trygve Larsen og kona Thorunn fra Stavanger har feriert på området i 40 år. Her klargjør han plattingen for ny sesong. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

 

Reiselivssjef: – Viktig for Lyngdal som reisemål

Mørenskog, som startet opp Hovden Fjellstoge i 1990, kaller Camp Lyngdal for Lyngdals best bevarte hemmelighet.

– Lokalbefolkningen kjører forbi til Lucky Strike Bowlingsenter eller går ut på stranda, mens rogalendingene stopper og bor her, sier han.

Anne Grete Løland, reiselivssjef i Lyngdal kommune, roser grepene som er blitt tatt på Kvavik:

– Mange faste campinggjester har et nært og sterkt forhold til plassen. Nye drivere med Jannicke og Bjørnar i spissen har klart å ivareta tradisjonene, og samtidig tilført nyheter tilpasset dagens krav. Digitalisering og effektiv markedskommunikasjon er helt sentralt når det gjelder gjenkjøp og utvikling. Den satsingen som er gjort på Camp Lyngdal med kombinasjon av tradisjoner og nyheter, er både beundringsverdig og viktig for Lyngdal som reisemål.

Med sin første sommersesong bare et par måneder unna, går ny eier og vertskap inn i de neste ukene med forventning og oppbrettede ermer.

Camp Lyngdal tar oppdraget med å forvalte campingminner til drøssevis av gjester, på største alvor.

 

 Var denne saken interessant? Del gjerne videre på Facebook:

 

vand.no