Toppbanner
Tratec Teknikken Lyngdal_1.jpg (1)

Tratec Teknikken med ung leder og eventyrlig utvikling

Bli bedre kjent med 27 år gamle Jan Christian Ødegaard og hans forklaring på suksessen bak bedriften.

Tratec Teknikken i Lyngdal har en avdelingsleder som mener rørleggere og elektrikere gir best service gjennom trivsel i jobben.

 

av Ida-Sofie Solberg Stryken og Magnus Aunevik (Media Sør)

 

Et eventyr

– Det har jo vært et eventyr egentlig, alt sammen. Kanskje litt bråkjekt å påstå, men vi har jo hatt en veldig bra utvikling fra dag én, sier Jan Christian Ødegaard når vi ber ham fortelle om utviklingen i selskapet.

Bedriften omsatte for 155 millioner i 2015. Utsiktene ser ikke dårligere ut for 2016-tallene skal vi tro Ødegaard. Alt dette i en tid hvor finanskriser generelt har vært mer utfordrende for elektrikere, rørleggere og andre håndverkere i Lyngdal og resten av landet.

Med en omsetning på rett over 18 millioner i 2007, må man kunne si at eventyrlig er et dekkende adjektiv til å beskrive totalleverandøren av elektro og rør. I dag er det 122 ansatte i selskapet fordelt på avdelinger i Farsund, Flekkefjord og Lyngdal. Tolv av disse jobber i Ødegaards avdeling i Lyngdal.

Ødegaard presiserer viktigheten av gode ansatte og evnen til å levere både på privat- og bedriftsmarkedet når han skal forklare suksessen.

På privatmarkedet leveres det tjenester i alt fra hus og hytter, mens i bedriftsmarkedet er det tjenester i alt fra næringsbygg til serviceavtale med Lyngdal Kommune.

 

Fra lærling til leder

Bak en rolig Ødegaard, kan vi se snusbokser og Red Bull-bokser ryddig dandert i hyllen på kontoret. Den 27 år gamle avdelingslederen forklarer den tidlige lederrollen på naturlig beskjedent vis.

– Det enkle svaret er at det er veldig mangel på folk med installatørpapirer i landet og i bransjen generelt. Det er en autorisasjon som få har, svarer han.

I 2007 ville han bli elektriker og startet som lærling. Den gang het bedriften Teknikken og hadde ikke enda gått inn i Tratec-konsernet. Etter endt lærlingperiode og noen år i yrket, dro han til Stavanger og gikk to år på Stavanger Offshore tekniske skole. Her ble han utdannet fagtekniker med fordypning i elkraft. Han tok etter dette «elektroinstallatørprøven» som er en faglig prøve administrert av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, som gir en autorisasjon man må ha for å kunne lede og være faglig ansvarlig for et elektrofirma. Alle avdelinger i et elektrofirma er lovpålagt å ha ansatt en autorisert elektroinstallatør.

 

undefined

FORNØYD LEDER: Jan Christian Ødegaard (27) og resten av Tratec Teknikken har funnet seg godt til rette i kontorene på Næringshuset på Rom i Lyngdal. FOTO: Magnus Aunevik, Media Sør AS

 

En vennegjeng skaper den perfekte arbeidsplassen

Når muligheten bød seg for å komme tilbake til arbeidsmiljøet han hadde hatt før studietiden, var han ikke i tvil om hva han ville.

– Det er den perfekte arbeidsplassen for min del, sier Ødegaard og begrunner utsagnet med et godt faglig og kollegialt miljø for elektrikere og rørleggere i Lyngdal og omegn.

– Vi er som en vennegjeng som jobber sammen, beskriver han videre. Med seg på avdelingskontoret har han Arve Gysland, som er serviceleder, han har ansvaret for koordineringen av servicejobbene mot privatkundene og boligmarkedet og Odd Arne Reiersen som er avdelingsleder for rørleggerne i Farsund og Lyngdal.

Teambuilding, turer og firmafester er HMS-tiltak som har høy prioritering i bedriften. I en krevende bransje klarer ikke Ødegaard å poengtere viktigheten av godt arbeidsmiljø nok.

 

– Uten dem rakner alt

Avdelingslederen mener at gode arbeidsforhold og et godt miljø gjør bedriften til en attraktiv arbeidsplass. Mulighet for selvstendig arbeid, god tilrettelegging kompetanseheving og videreutvikling av ansatte, gjør dyktige medarbeidere enda dyktigere. Det gir igjen fornøyde kunder som kommer tilbake gang etter gang.

Han vedgår at det som elektriker eller rørlegger ikke blir en fast sju til tre-jobb i Tratec Teknikken i Lyngdal. Ønsket om å levere på kort varsel går fort utover arbeidstiden. Mye reising fra kunde til kunde, samtidig som man selvstendig skal holde tidsplaner og effektivitet oppe, kan gjøre arbeidshverdagen tøff.

– Bransjen er tøff. Da blir det kollegiale desto viktigere og jeg tør nesten påstå at du ikke finner et slikt arbeidsmiljø veldig mange andre plasser i distriktet. Gode og fornøyde ansatte er viktig. Uten dem rakner alt, sier Jan Christian ydmykt.

undefined

VARIERT: Jens Markus Andersen (21) trives godt med variasjonen fra store jobber på kjøpesenter til enkle stikkontakter i private hjem. FOTO: Magnus Aunevik, Media Sør AS

 

God service gir suksess

Tratec Teknikken er totalleverandør av elektro og rør til både privat- og proffkunder. Ødegaard poengterer viktigheten av å levere god service for begge gruppen kunder. 

– Vi skal alltid gjøre jobben til avtalt pris og alltid være der på den avtalte tida. Vi er også hjemme hos privatkundene. Så det er jo i aller høyeste grad et serviceyrke, og vi er jo servicepersoner vi er som er elektrikere, poengterer han.

Foruten et godt og sosialt arbeidsmiljø, er Tratec Teknikken opptatt av at hver ansatt elektriker og rørlegger har høy fagkompetanse og kan være rådgivende ovenfor kundene, så kundens ønsker blir møtt med den beste løsningen.

 

Verdifulle lærlinger

Tratec Teknikken og Ødegaard fortsetter å ta vare på lærlinger. Avdelingen hans med tolv ansatte tar inn én elektriker-, eller rørlegger-lærling hvert år, og målet er å kunne gi dem jobb når fagbrevet er på plass.

– Hvis markedet tillater det, er det selvfølgelig et overordnet mål å beholde lærlinger. Og det er også derfor vi legger så mye tid og arbeid i å ha lærlinger. Hos oss skal ikke lærlingene bare bli gode fagarbeidere. De skal også ta til seg de gode holdningene, sier han og forteller også om egen og andre lærlingers selvutvikling fra første til siste dag som lærling. Selvstendighet og ansvar er nøkkelord han trekker frem.

– Det går litt på selvutvikling, også. De vokser veldig mye under læreperioden sin. Det er en ufattelig stor forskjell fra den første dagen som lærling til de er en ferdig utvikla elektromontører med fagbrev. Det er en veldig stor personlig utvikling, for de blir fort vant til å ta mye ansvar, og de blir vant til å hele tida være ute hos kundene og være med på å ta den kundebehandlingen som kreves. Så det er en stor investering for oss, sier han og tenker tilbake på egen lærlingtid.

– Det er både en investering og et samfunnsansvar for oss og ta godt være på lærlingene, sier han.

 

Samfunnsansvar

Som den suksessfulle bedriften Tratec Teknikken er, ønsker bedriften å ta sin del av samfunnsansvaret både lokalt og internasjonalt også gjennom veldedighet. 

Ødegaard forteller stolt om deres engasjement i lokalidretten, gjennom sponsorgruppen Team Lyngdal samt internasjonale prosjekter.

– Vi ser på det som viktig å kunne bidra med litt av vårt overskudd til en sunn oppvekst for kommunens innbyggere og mennesker som har det vanskelig andre steder i verden, sier Ødegaard.

Sammen med hovedrossisten deres Bergård Amundsen støtter de bygging av «Farima Boys Home» barnehjem i Sri Lanka, «School For Life» for å gi mennesker «nederst på rangstigen» arbeidsmuligheter i Sri Lankas klassesamfunn, barnehage og yrkesutdannelse for jenter i det samme landet. 

De støtter også organisasjonen SN-youth som hjelper barn og ungdom i Nairobis slumområder.

 

Fra kjøpesenter til stikkontakt

For å kvalitetssikre utsagnene avdelingslederen kommer med, treffer vi Jens Markus Andersen (21). Etter endt lærlingtid i bedriften, ble han i februar ansatt som montør i selskapet. 

Vi treffer ham mens han monterer stikkontakter på en todagers-jobb på Romskipet fritidsklubb i Lyngdal.

– Det er et veldig variert arbeid hvor jeg jobber mye selvstendig og lærer mye selv, sier Andersen om jobben sin og forteller om småjobber hos privatpersoner og større jobber som kjøpesenteret Amfi Farsund. 

Som sin avdelingsleder, trekker også Andersen frem det sosiale miljøet og trekker frem beachparty, arrangementer og firmaturer for å forklare samholdet i bedriften.

 

undefined

GODT SAMHOLD: Serviceleder på elektro Arve Gysland (34), avdelingsleder for rør Odd Arne Reiersen (33) og avdelingsleder Jan Christian Ødegaard (27) spår fremgang og fortsatt godt samhold for bedriften fremover. FOTO: Magnus Aunevik, Media Sør AS

 

En mønsterbedrift

Tratec Teknikken blir av kommunens næringssjef, Karl Erik Lohr, trukket frem som en mønsterbedrift på flere områder. Han trekker spesielt frem at de bygger opp regionen med måten de rekrutterer og satser på unge ansatte på.

For videre utvikling i regionen ser han det som avgjørende at unge blir gitt ansvar og muligheter. Det er viktig både med tanke på at unge elektriker- og rørleggerelever skal se muligheter i eget distrikt og for å tiltrekke seg flere unge kompetente arbeidstakere utenfor Listerregionen.

– Jeg vil berømme dem for deres offensive innstilling. De har tro på sine ansatte. De har troa på fremtiden. De har tro på at de vil vinne anbud, også følger de opp med å gjøre akkurat det, sier Karl Erik Lohr i Vekst i Lyngdal og berømmer videre deres ekspansive satsing.

Mens oljekrisen har ført til en omstilling med mindre jobber, lar Lohr seg imponere over oppkjøpet av Sønnico og den videre offensive regionale satsingen Tratec gjør.

– De satser i hele regionen og kan flytte bemanningen mellom kommunene basert på hvor jobbene er. De er også fleksible på størrelsen på jobbene de tar og de imponerende resultatene viser at de gjør mye rett, avslutter Lohr.

 

FAKTA
TRATEC TEKNIKKEN

 

Syntes du denne saken var interessant? Lik og del Facebook:

vand.no