Toppbanner

På merkede stier, del 2: posten må frem!

Postvesenet har eksistert i århundrer, siden lenge før det fantes verken biler eller motorveier. Fra Vigeland til Lyngdal gikk den gamle postruta i rett luftlinje.

Dette betydde at postbudene måtte komme seg til og over Lenefjorden, gå i land ved Lindlia, og så ta turen til fots over den skogkledde heia vestover til Lyngdal. I dag går posten langs E39, men den gamle skogsveien har blitt ryddet og danner utgangspunktet for en av kommunens mest naturskjønne fotturer. Kongeveien har blitt godt merket, og er en fantastisk måte å tilbringe et par timer på (eller flere, hvis man vil raste langs veien). Parkér på Bergsaker eller Kinnungsland (se etter den røde låven langs veien ned til E39), oppdag de skjulte skattene som ligger langs skogsveien, og ta returen langs veien fra Auglandsvannet til Bygdeborg. Kom gjerne innom på Turistkontoret hvis du trenger nøyaktig kjørehenvisning. :)

NB: Denne turen går gjennom litt røft terreng, og krever dermed gode bein og sko. Har det regnet, bør man vurdere støvler.

vand.no