Opplevelser og turtips nord i Nye Lyngdal kommune

av admin. Publisert 07. apr 2020.

Da Lyngdal og Audnedal slo seg sammen til én kommune i 2020, fikk vi ikke bare felles kommuneadminstrasjon. Som sambygdinger fikk vi nye opplevelser å erobre.

Gamle Audnedal kommune er full av skatter de tar med seg inn i den nye storkommunen.

Her er 5 av dem du og dine kan ta nærmere i øyesyn: 

Planter og trær på utsiden av Drømmehagen
Drømmehagen. La deg inspirere med en tur i hagen.

1. Drømmehagen

Hagesenteret ligger koselig til i skogen nær Byremo sentrum i et barne- og familievennlig område. der du kan slå deg ned med medbrakt mat. Det lille hagesenteret har et stort utvalg, med hardføre planter som passer fra hav til hei. 

La deg inspirere med en tur i hagen, nyt fargene og ikke minst duftene, og stopp opp for å lytte til naturen og fuglesangen.

Like i nærheten er det ypperlige turmuligheter med merkede stier, toppturer og badestrand. Åpent hver dag fra april til august.

Nettside: Droemmehagen.no 

Det Gamle Posthuset. (Foto: Trond Bendixen)

2. Det gamle posthuset/Barnevandrersenteret

Mestertyven Ole Høiland, kjent for å ha rømt 11 ganger og stjålet mer enn 64 000 riksdaler, var en gang holdt i varetekt i det gamle posthuset i Konsmo. Dette er nå museum og forteller historien om dengang det tjente som både posthus og lensmannskontor, fra 1839–1877.

Barnevandrersenteret like ved siden av forteller om barna som på slutten av 1800-tallet måtte forlate familien sin og vandre østover til ukjent terreng, nærmere bestemt større gårdsbruk for å finne seg arbeid. Spillefilmen Yohan er basert på denne historien. 

Åpent: 22.06.-18.08 (12:00 – 17:00)

Facebook-side: Barnevandrersenteret – Det gamle posthuset

Tretopphytter. Mange har latt seg lokke til Tretopphyttene på Fiddan.

3. TreeTop Fiddan

I toppen av gamle furutrær på Fiddan i Konsmo finner du Treetop Fiddan. Den bringer deg tilbake til naturen, skriver de på nettsiden sin

Tretopphyttene har lokket alt fra bygdefolk til influencere som Sophie Elise og Komikerfrue. Totalt tilbyr de to hytter til utleie: Den ene ligger på en liten øy i et skogsvann, og den andre ligger ved nabovannet. Begge er bygget 4-6 meter oppe i gamle furutrær. Ganske enkelt tretopphytter med sjarm!

Vann og grøntområde
Konsmoparken. Ennå ikke sett filmen om Konsmoparken av AudneDaltonBrødrene? Sett deg godt til rette, fyll opp kaffekoppen og sett av 5 minutter og 24 sekunder til ellevill konsmohumor.

4. Konsmoparken

«Langt, langt, langt vekke fra byen ligger Agders nye paradis», synger AudneDaltonBrødrene i den legendariske filmen om Konsmoparken. I tillegg til frisbeegolfbanen med 18-hullsbane – eneste mellom Kristiansand og Stavanger – er det BMX/Sykkelbane her. Konsmoparken ligger nydelig til langs Audnaelva like ved Konsmo sentrum og har en liten sandstrand med familievennlig badeplass. I parken er det også lekeplass, skateboardpark og sykkelbane.

Facebook-side: Konsmoparken

Gjennom Konsmo. Barnevandrerstien går fra Kvinesdal til Grimstad og er 136 km lang. Den deles inn i 7 etapper, og etappe 2 og 3 går gjennom Konsmo.

5. Barnevandrerstien

Fra Snartemo Bautapark – jepp, der du ser det gigantiske sverdet rett ved togstasjonen – går man i bratt terreng første del av strekningen. og ender ved Konsmo kirke. Underveis passerer en Mydland Gard, som driver med hjorteoppdrett.

Videre går stien langs nydelige Hellevatnet med fine rasteplasser. Denne etappen ender ved Konsmo kirke.

Neste etappen starter ved Konsmo kirke og ender ved MandalselvaVillaksesenter/Laudal Kraftstasjon i Laudal. Første del av stien går i bratt terreng. Etter ca 2,5 km flater terrenget ut og du går i lett kupert og vakkert kulturlandskap. Helt på slutten passerer vi Laudal kirke. 

Nettside: Barnevandring.no

Besøk Lister Friluftsråd for mer inspirasjon til turmål i Nye Lyngdal kommune.

X

LURER DU PÅ NOE? SEND OSS EN MELDING!