Opplevelser & turtips

5 opplevelser og turtips nordre delen av Lyngdal kommune

1. Drømmehagen

Hagesenteret ligger koselig til i skogen nær Byremo sentrum i et barne- og familievennlig område. Det nyeste hos hagesenteret er utsalg av diverse mat i et sjarmerende kafé-lokalet. Det lille hagesenteret har et stort utvalg, med hardføre planter som passer fra hav til hei.

La deg inspirere med en tur i hagen, nyt fargene og ikke minst duftene, og stopp opp for å lytte til naturen og fuglesangen.

Like i nærheten er det ypperlige turmuligheter med merkede stier, toppturer og badestrand.

Åpent hver dag fra april til august. Nettside: Droemmehagen.no

Utsiden av hagesenteret omringet av planter og blomster. Foto.
Det gamle posthuset Konsmo. Foto.

2. Det gamle posthuset / Barnevandrersenteret

(Foto: Trond Bendixen)

Mestertyven Ole Høiland, kjent for å ha rømt 11 ganger og stjålet mer enn 64 000 riksdaler, var en gang holdt i varetekt i det gamle posthuset i Konsmo. Dette er nå museum og forteller historien om dengang det tjente som både posthus og lensmannskontor, fra 1839–1877. 

Barnevandrersenteret like ved siden av forteller om barna som på slutten av 1800-tallet måtte forlate familien sin og vandre østover til ukjent terreng, nærmere bestemt større gårdsbruk for å finne seg arbeid. Spillefilmen Yohan er basert på denne historien. 

Åpent: 22.06.-18.08 (12:00 – 17:00) Facebook-side: Barnevandrersenteret – Det gamle posthuset

3. TreeTop Fiddan & Norwegian wild cabins

I toppen av gamle furutrær på Fiddan i Konsmo finner du «Villmarks-tårnet», en tretopp-hytte som hovedsakelig er bygget av materialer fra skogene på Fiddan. Den bringer deg tilbake til naturen, skriver de på nettsiden sin

I samme område finner du «Øy-hytta». En unik glampingopplevelse ute i villmarka, skriver de på nettsiden sin. «Norwegian wild cabins» har lokket alt fra bygdefolk til influencere som Sophie Elise og Komikerfrue. Overnattingsstedet tilbyr overnatting i Øy-hytta og Eventyrslottet, i tillegg har de fire svevetelt-muligheter.

Begge tretopp-hyttene er bygget 4-6 meter oppe i gamle furutrær. Ganske enkelt tretopphytter med sjarm!

Øyhytta overnatting i Konsmo. Foto.
Konsmoparken med badevann og lekeområdet. Foto.

4. Konsmoparken

«Langt, langt, langt vekke fra byen ligger Agders nye paradis», synger AudneDaltonBrødrene i den legendariske filmen om Konsmoparken.

I tillegg til frisbeegolfbanen med 18-hullsbane – eneste mellom Kristiansand og Stavanger – er det BMX/Sykkelbane her.

Konsmoparken ligger nydelig til langs Audnaelva like ved Konsmo sentrum og har en liten sandstrand med familievennlig badeplass. I parken er det også lekeplass, skateboardpark og sykkelbane.

Facebook-side: Konsmoparken

5. Barnevandrerstien

Fra Snartemo Bautapark – jepp, der du ser det gigantiske sverdet rett ved togstasjonen – går man i bratt terreng første del av strekningen. og ender ved Konsmo kirke. Underveis passerer en Mydland Gard, som driver med hjorteoppdrett.

Videre går stien langs nydelige Hellevatnet med fine rasteplasser. Denne etappen ender ved Konsmo kirke.

Neste etappen starter ved Konsmo kirke og ender ved Mandalselva / Villaksesenter / Laudal Kraftstasjon i Laudal. Første del av stien går i bratt terreng. Etter ca 2,5 km flater terrenget ut og du går i lett kupert og vakkert kulturlandskap. Helt på slutten passerer vi Laudal kirke. 

Nettside: Barnevandring.no

Barnevandrerstien skilt. Mennesker i bakgrunnen gående på stien. Foto.

Besøk Lister Friluftsråd for mer inspirasjon til turmål i Nye Lyngdal kommune.

Search

Latest Stories