Opplevelser

Dundrende puls i vannsklia på Sørlandsbadet, sitrende spenningen når laksen leker under blikkstille vann, eller arrangementer som fyller byen med liv. Velkommen til å velge opplevelsene i Lyngdal som passer deg.dronebilde over nasjonalt villakssenter kvåsfossen

Laksetrappa i Kvås

Laksen har ikke hatt nubbesjans å komme seg forbi den største fossen i Sør-Norge – før nå. Opplevelsessenteret bærer navnet Kvåsfossen – Sørnorsk laksesenter, der laksen klyver opp laksetrappa og videre oppover.


Naturopplevelser i hele Lyngdal

Da Lyngdal og Audnedal slo seg sammen til én kommune i 2020, fikk vi ikke bare felles kommuneadminstrasjon. Som sambygdinger fikk vi nye opplevelser å erobre.

tretopphytte i skogen
(Foto: Hallgeir Fiddan/VISMÆ)

Turer i nærområdet

Vi har mange flotte turmuligheter i den langstrakte kommunen vår, Hvor et av våre nyeste stoltheter er Sherpastien!


Isbanen i vintersesongen

Lyngdal har sin egen isbane, Skeisen, som ligger rett utenfor Lyngdal kulturhus. Den er gratis å bruke og umåtelig populær fra desember til påske.

Isbanen i Lyngdal

Kultur, scene og underholdning

Byens storstue, Lyngdal kulturhus, byr på forestillinger, kino, utstillinger og bibliotek.


Næromårder

Verdenssensasjonen Under, den undersjøiske restauranten som trekker mennesker fra hele verden, er like i nærheten. Men det er langt fra det eneste stedet som er verdt et besøk.


Korshavn

Ytterst i havgapet ligger vesle kystsamfunnet du ikke finner maken til. Korshamn er et arnested for båtfolk, og en is på brygga en varm sommerdag er for mange selve symbolet på sommerferie.


Omkringliggende byer

Den sørlandske sjarmen finner du ikke bare i Lyngdal. Trebebyggelsen i Mandal, Flekkefjord og Farsund, snaut en halvtimes kjøretur unna, skjuler mange perler.

Hjem

Kontakt oss

Besøksadr. Torggata 4, 4580 Lyngdal

Tlf: +47 38 33 40 00

Åpningstider

Hele året - man-fre 10:00 - 15:00